Despois da agradable actividade de baixalo lombo e colectar
os níscalos, iso si, sempre en silencio para non facerse oír por curiosos
desexosos de sufrir unha forte lumbalxia por tal fin.
Levamos para casa a
nosa premiada colleita, evitando encontros inoportunos e sen ensinalos por aí,
si hoxe presumes de cesto cheo, outros días tes que desculpar o cesto baleiro.
Unha vez na cociña
presentase a faena de limpalos e lavalos de restos de terra e outros
substratos, tarefa ingrata a facer erguido contra a parede e coas mans baixo a
auga fria.
Nunha tarteira botamos unha chisca de aceite de oliva e
escaldamos os iscalos ata que se consuma toda a auga acumulada neles. Eu a isto
chamámoslle "cogomelos base". A partires deste momento
elaboramos doadamente a receita.
Na mesma tarteira ou nunha tixola, dependendo da cantidade, poñemos
dúas culleres de aceite e unha de manteiga ou tulipán e sofritimos unhas láminas de allo e
uns cachiños de xamón ou panceta. Engadimos os cogomelos base, sal, pementa
moída e douscentos mililitros nata de
cociñar, refogamos e feito.
Ao servir botámoslle perexil picado por riba. ! Sinxelo e
saboroso !
Ningún comentario:
Publicar un comentario